Filmkväll med BBQ-tofu värd en Oscarsstatyett!

barbequetofu

 

posterJag och sambon har satt upp som mål att se alla filmer som är Oscarsnominerade i kategorin ”Årets film”. Nu senast såg vi en film som var så brutalt fantastisk att jag redan vill säga att det är oavgjort: Beasts of the Southern Wild. Ah! Så jäkla vacker och välgjord. Ah! Jag tänker inte avslöja något utan lägger in trailern längst ner i inlägget så får du kolla själv.

 

Iiiii alla fall så fick jag en liten miniatyrkokbok med mat från filmen (det här var innan jag ens såg filmen) och kunde faktiskt inte bry mig mindre. Sen såg jag filmen och blev som besatt. Det var då jag gav kokboken en ny chans och fann den här barbequetofun vars recept är Gina Montanas (som spelar Miss Bathsheeba i filmen).

 

Jag som hela tiden letar efter grymma tofurecept tror mig ha hittat ännu ett guldkorn och då är jag inte ens ett fan av barbequesås alls. Den här rätten tar ingen tid alls att göra, innehåller inga märkliga ingredienser och är löjligt smakrik. Ge den ett försök och säg vad du tycker!

 

Psst…receptet i boken anger inga mängder, bara ingredienser. Jag har skrivit hur mycket jag använde av allt, men det är som sagt inte skrivit i sten.

 

BBQ-tofu värd en Oscarsstatyett

400 g fast tofu
olivolja
1 tsk oregano, torkad
1 tsk timjan, torkad
1 tsk cayennepeppar, torkad
½ tsk salt
1 grön paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3-4 dl BBQ-sås (jag köpte en flaska från Felix och använde allt, 475 ml)
2 msk mjölkfritt smör

 

Värm olivoljan i en varm gryta. Tärna tofun i små bitar och häll sedan ner i grytan. Blanda ner kryddorna och låt allt steka på hög värme tills tofun har fått fin färg och är härligt krispig på utsidan.
Hacka paprikan, den gula löken och vitlöken. Tillsätt grönsakerna tillsammans med smöret och låt steka i någon minut. Rör till sist ner BBQ-såsen, sätt på ett lock och låt puttra på låg värme i ca 15 minuter.
Servera tillsammans med ris eller vad du nu gillar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *