Rensade frysen och trollade fram en kantarellpasta

pasta2
CLICK HERE FOR THE RECIPE IN ENGLISH

 

Jag vill ha en större frys! Jag älskar att frysa in mat för dagar då jag inte orkar lämna köket, men istället är jag förbannad med en liten skolåda till frys. Men men, finns ju värre saker än att tviiingas äta ;). Dagens rensning bjöd på en liten påse kantareller från sommarens semesterdagar i Värmlandsskogarna. Kantarellpasta är en av de lättaste rätterna att veganisera, men man glömmer lätt bort hur gott det är med tokiga trattar i pastan.

 

Kantarellpasta (1 hungrig person)

ca 2 dl kantareller
3 schalottenlökar (eller en halv gul lök)
1 vitlöksklyfta
2 msk mjölkfritt smör (tex. Milda eller Carlshamn)
några matskedar sojagrädde eller havregrädde
finhackad persilja (jag använde fryst)
generöst med salt och peppar

 

pasta för 1 person

 

Börja med att koka pastan så att kantarellerna slipper vänta.

Finhacka schalottenlökarna och vitlöken.

Stek kantarellerna i en torr stekpanna på hög värme. Låt de släppa all sin vätska och få lite färg innan du tillsätter den finhackade löken och smöret. Stek på till allt har gosat ihop sig ordentligt.
Tillsätt grädden och låt koka in. Du behöver inte mycket grädde, bara så att varje kantarell sin del. Salta och peppra generöst. Rör ner persiljan och servera genast kantarellerna med den nykokta pastan.

 

————————————————————————————————————-

pasta2

 

I was looking in my freezer and found some chanterelles from last summer in my boyfriends summer house. Chanterelle Pasta is one of the easiest dishes to make vegan, but I always forget how crazy good it is.

 

Chanterelle Pasta (1 hungry person)

about 2 dl / 1 cup chanterelles
3 shallots (or half a yellow onion)
1 clove of garlic
2 tablespoons dairy-free butter
a couple of tablespoons soy cream or oat cream
finely chopped parsley (I used frozen)
generously with salt and pepper

pasta for one person

Start by boiling the pasta.

Finely chop the shallots and garlic.

Fry the chanterelles in a dry skillet over high heat. Let them release all their liquid and get some color before adding the chopped onion and butter. Fry everything for a minute then add the cream and cook a little bit more. You do not need much cream, just so each chanterelle get nicely coated. Salt and pepper generously. Stir in the parsley and serve immediately with the freshly cooked pasta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *