Alicia Silverstone’s Chocolate Peanut Butter Cups

2
CLICK HERE FOR THE RECIPE IN ENGLISH

 

Alicia Silverstone som slog igenom som dryg brud i ”Clueless” gav för några år sedan ut en fantastisk bok som alla borde äga. Det är en kokbok och tokigt veganing på ett ödmjukt och välkomnande sätt. Boken heter ”The Kind Diet” och går att köpa här. Vem hade kunnat ana!? Hon verkar inte galet förtjust i sockerstinna bakverk som jag, men hon bjuder på de här bakverken med jordnötssmör och choklad som är så läskigt goda att man blir rädd. Jag bjöd min killes brorsbarn på de här och de klättrade på väggarna i flera timmar.

 

Jag har översatt måtten till svenska, så det är inte exakt. Å andra sidan höftade jag lite och de blev ändå fabulösa.

 

Alicia Silverstone’s Chocolate Peanut Butter Cups

100 g mjölkfritt smör (tex. Milda eller Carlshamn)
1 ¾ dl crunchy jordnötssmör
1 ¾ dl smulor av Digestivekex
½ dl strösocker
2 ½ dl chocolate chips eller hackad mörk choklad
½ dl sojamjölk (sötad eller osötad spelar ingen roll)
1 dl hackade jordnötter

 

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt jordnötssmör, kexsmulor och strösocker. Låt allt smälta. Ta kastrullen från plattan och fördela sedan smeten i 12 muffinsformar (helst nedstoppade i en muffinsform så att de håller formen bättre). Ställ sedan in i kylen och låt stelna till.

 

Smält chokladen tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme. Fördela chokladkrämen på jordnötskakorna och strö över hackade jordnötter. Låt kakorna stå i kylen tills det är dags att äta dem.

 

1

 

————————————————————————————————————-

 

1

 

Alicia Silverstone has made a vegan cookbook that everyone should own. It’s called ”The Kind Diet” and is awesome! She does not seem crazy fond of sugary pastries like me, but she has a recipe these little darlings with peanut butter and chocolate that is so scary good that you won’t believe it. I gave on to my boyfriends nephews and he couldn’t sleep for three days (aka. sugar rush).

 

Alicia Silverstone’s Chocolate Peanut Butter Cups

100 g / ½ cup dairy-free butter
1 ¾ dl / ¾ cup crunchy peanut butter
1 ¾ dl / ¾ cup graham cracker crumbs
½  dl / ¼ cup granulated sugar
2 ½ dl / 1 cup chocolate chips
½ dl / ¼ cup soy milk
1 dl / ¼ cup chopped peanuts

 

Line a 12-cup muffin tin with paper liners. Set aside.
Melt the butter in a small saucepan over medium heat. 
Stir in the peanut butter, graham cracker crumbs, and sugar and mix well. 
Remove the mixture from the heat. Evenly divide the mixture, approximately 2 tablespoons per cup, among the muffin cups.

 

Combine the chocolate and milk in another pan. Stir over medium heat until the chocolate has melted.

 

Spoon the chocolate evenly over the peanut butter mixture. 
Top with chopped nuts. 
Place in the refrigerator to set for at least 2 hours before serving.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *