CLICK HER FOR THE RECIPE IN ENGLISH
Det känns något hämmande att kalla det här brödet för ”picknickbröd”, speciellt eftersom jag gör det när som helst, utan en picknick som ursäkt. Jag undviker snarare picknickar så effektivt det går.
Att fylla bröd är för övrigt genialiskt. Det hålls på plats, du kan mixa allt du älskar och det är faktiskt perfekt att de med sig.
Får du fyllning över kan du hälla den över nykokt pasta. Lyx!
Picknickbröd med fänkål och tofu
1 stort runt surdegsbröd
½ aubergine
½ zucchini
2 röda paprikor
1 fänkålsstånd
en påse mangold
200 g fast tofu
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Tärna aubergin, zucchini, paprikor och fänkålsstånd. Strö ut dem på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 30 minuter och rör om då och då.
Ta ut och blanda ner mangoldbladen. Låt svalna.
Smula sönder tofun och stek i rikligt med olivolja i en het panna. Pressa ner vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Häll över i en skål och låt svalna.
Skär av toppen på brödet och gröp sedan ut inkråmet. Blanda ihop grönsaksblandningen med tofun och fyll sedan brödet med det.
Slå in i plastfolie och du är redo för sommarens godaste picknick.
————————————————————————————————————-
Filling bread is so ingenious. The filling is being held in place, you can mix everything you love and it’s actually perfect to bring on a picnic.
If you get any extra filling, pour it over some pasta! .
Picnic Bread with Fennel and tofu
1 large round sourdough bread
½ eggplant/aubergine
½ zucchini
2 red bell peppers
1 fennel bulb
a bag of spinach
200 g / 7 oz firm tofu
2 cloves of garlic
olive oil
salt and pepper
Preheat oven to 200C/400F. Dice the eggplant, zucchini, peppers and fennel bulb. Put them on a baking sheet and drizzle with olive oil. Add salt and pepper. Roast in the oven for about 30 minutes, stirring occasionally.
Remove and add the spinach leaves. Allow to cool.
Crumble tofu and fry in plenty of olive oil in a hot pan. Press in the garlic cloves. Add salt and pepper. Pour into a bowl and let cool.
Cut the top off the bread and then scoop out the inside. Mix together vegetable mixture with tofu and fill the bread with it.
Wrap in plastic wrap and you’re ready for a delicious picnic.